BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, December 9, 2010

bulan akhir 2010

dah nak hbs taun 2010 ni..cepatnya dah hbs setahun

ak masih x hbs blaja..taun depan hbs..hopefully.amin
skrg ni ak rasa ak dah banyak berubah
tp sendiri x tau berubah baik lg atau teruk
ak happy sepanjang ak ddk kl.walaupun kewangan x bgs
x la pulak ak buat perangai giler2
tp kawan2 ak sentiasa ada bersama ak
kenangan keje kat gsc mmg the best!!
skrg ni ak pikir nak hbs kan blaja ak cept2
nak keje secepat yg mgkin..jauh dr nilai
ak nak hidup independent!!waah poyo kan

Thursday, November 25, 2010

gula

thaks dewi

***error pAda post ini....

Monday, November 15, 2010

kawen

yup...pic kawen..latest news yg ak leh habaq kat sini
k.zaren n mamu dah kawen..bukan dye saja
uyun her hubby pun
tahniah k.zaren n uyun

next month jer ak ada 4 jemputan kawen
banyak x??
semua kawan-kawan ak dah nak kawen
terasa nak kawen la pulak..tp drama la

Friday, October 22, 2010

error

berlaku sedikit error dgn blog ak ni
agak serabut kan background
under construction ok

Tuesday, October 12, 2010

nothing much to say

makin serabut ak duduk nilai ni
nak siapkan 1 assignment pun payah
banyak sgt dugaan n cobaan..
even ms ak ddk kl pun ssh nak cr ms siapkan keje
tp finally siap jugak n sempat hntr b4 due


ak nak cr keje br la
tp kalo nak cr kat kl
ak kena cr umah sewa atau bilik sewa br
banyak pulak pakai duit

tp ak nak try hidup sendiri
wakakaka poyo nya ayt
konon mcm nak merantau jauh sgt je
hidup perantau.....ahaks

ak rindu gsc la
life kat sana
kepoh,kesengalan,kegilaan
happy sgt2
bebas sikit dr tempat lain

<3 <3 <3
xoxo


Friday, October 8, 2010

~x best~

i`am back...
rindu la blogging

ak skrg dah kembali ddk kat nilai..booorrreeeeddd
n dah berhenti keje..bye bye gsc pavi

so skrg tanam anggurrr...x best

Monday, August 2, 2010

keje

yo....salam
status skrg ni....ak seorang student kolej dan juga pekerja gsc
ye pekerja panggung wayang

apa yg best jd pekerja nya???
tgk wayang FREE!!!

makanan diskaun 20%

setakat ni ak boleh survive lg
cuma sgt penat

yg bestnya supervisor ak
yg agak mental lg sakit jiwa

iaitu abang blacks
ye dye adalah member giller battle crew ok
smart jer
hehehehe

Monday, July 26, 2010

kolej+kl

sejak ak ddk kl ni kan
ak tgk mak ak mcm soft sikit ngan ak
x la marah2 mcm dulu
adakah sbb ak dah besar??

ahaks

smlm ak br je settle amik paper resit ak
2 subjek
gila x??

so katakan ak fail paper ni
GB la jawabnya
of coz la x nak gb

ak akan lebih rajin attend claz lepas ni
lebih sosial ngan rakan2 kolej
supaya x lost info

PENTING!
tp yg penting ak BERUBAH





Monday, July 19, 2010

upDATE

apa ak nak story erk???
1stly ak nak lepas geram
until skrg jadual claz ak x kuar2....sakit jiwa ak

then ak konpius nak keje kat mana
nk ikut orang atau keputusan sendiri
semua ada pros and cons
help!!help!!

life ak kat kl pun agak serabut
ampang jauh
pandan mcm celaka

betina tuh kalo celupar lg ak rasa nak cili je
pakai tudung pttnya sopan la sikit kot
ni lg mcm celaka..huh geram

Friday, July 16, 2010

News

well i ada new story....
ak dah dpt keje part time kat KL
cumanya skrg ni x tau mana nal pilih
semua ada pros n cons


so skrg ni ak kena decide
harap2 semua nya ok

plus hujung bulan ni ak ada exam
paper july..
wish me good luck k

Wednesday, July 14, 2010

mALanG

banyak menda yg ak nak story kat dalam ni
sejak kebelakangan ni terlalu banyak menda happen
well starting 2010 dulu pun dah x best kan
so mayb ada kesanya sampai skrg

1st nak register kolej pun mcm sengal
hari ni nak register hr ni jugak la
kolej kuarkan result kat cms
mau kelam kabut g print semua menda

giler x organized hidup ak kejap
sakit jiwa ngan fail paper lg
ngan markah kelam kabut

2nd br gak jd
semua gara2 world cup
spain vs netherlands
mlm tu ak g layan kat dataran
gilo x?????

sampai sana dah agak lewat sbb memula ingat nak tgk kat cyber
kawan ak kata x ckp happening
so lari la g dtrn
dekat dalm kul 5 ak ajak blk
kawan ak x nak sbb both team x ada gol lg
and finally semua org pun tau spain menang

kt org pun bla la
tgh jalan kaki g kat kreta
ada la pulak poms yg mcm nak separuh mati
kepanasan x larat nk berdiri mungkin sbb terlalu crowded
dye nak g kat kreta masa tu lalu depan ak

nak dijadikan criter kreta tu yg bawak malang kat ak n kawan ak n some strangers
dye boleh undur sesuka hati
agak laju sampai langgar kreta kawan ak
nasib jd depan mata
pastu boleh blah jer
mcm !@#$%^&*(*

x pasal kemek teruk kreta tuh..
bermalam la kami kat balai setle kan wat report
sampai kul brapa br nak sampai umah
nak g kolej pun mcm x larat

well bahana biler x dgr ckp org..
lain kali bila org nasihat tu
DENGAR~~~!!!




Saturday, July 10, 2010

huh

huh, berkurun berabad x update blog.giler bersarfang..

fuh fuh fuh nyah ko abuk2
hehehehehe

so apa yg latest about me now???
dah masuk kolej...sem7
banyak kan???

sepanjang cuti hr tu ak keje
keje kat nilai ni jugk
tp x la best sgt...bosan buat menda yg sama everyday
so nnt ak kalo dah keje betul2
ak x nak keje buat menda yg sama jer
apa erk??


Monday, May 17, 2010

terBARU

lama giler x mengupdate blog
br ada masa nak menjenguk dan menulis

well mcm student yg lain
ak pun dah hbs final
setlle 4 paper termasuk yg ak repeat
harap semuanya okay

so skrg ni target ak nak cr keje part time
serius ak pokai giler x ada duit
elaun ak pun mayb setakat bulan ni
so bulan ni mayb yg last ak dapat dr MARA
ada yg ak tanya b4 ni kata sampai bulan 6
harap2 sampai june la

so for next semester PAMA la yg tanggung
for setahun lak tu
so katakan ak dapat part time kat kl
ak harap ianya berterusan sampai ak grad


Friday, April 16, 2010

KIV by KPTMKL cheras.....and SALE

image


meh datang beramai-ramai ke booth kami

di kptm kuala lumpur

ada banyak aktiviti yg menarik
seperti
paintball, siap ada pertandingan lg


award

image



fuyoo dapat award
hehehe
thanks dewi

Friday, April 9, 2010

1st giveaway by izzlin







another giveaway...


ni adalah giveway yg pertama by owner

so fren meh la join
syarat nya x la susah sgt
simple jer

  1. Be my follower (who ever not yet follower, please do so) :)
  2. Add this blog to your blog link list
  3. Write an entry about this Giveaway
  4. In your entry, You must put above picture. Make sure the picture will also at your side bar. Link both picture (in the entry & at the side bar) to http://izzlinabdulmanan.blogspot.com/
  5. After you had finish step 1 - 4, left your URL-link-1st-Giveaway & your email at this comment entry
  6. Closing date will be on 23rd April 2010
  7. Winner will be pick randomly


harap menang ya



Saturday, April 3, 2010

alice+mama_papa







cter ni punya nya lama keluar kat wayang
tpp br hr ni ak dapat tgk
ingat tgk kat seremban x la ramai org
boleh pulak full

kena ddk 2 barisan depan

i plg pelik nya
g ngan sapa
hahahahaha 1st time
x penah lsg terpikir

mama join tgk wayang
with dino n bini dye
mama boleh tido dalam wayang
ikh ikh ikh

agak memalukan la jugak
nak tinggal ddk sorang pulak

btw papa masuk sepital today
nak kena operate hr isnin
sakit ssh nak kencing

hr isnin br leh g sepital



Monday, March 29, 2010

latest about me

ak happy dengan hidup ak
walaupun banyak drama
sekeliling ak

dengan keje akhir tahun yg melambak

td ak jumpa best fren ak masa skola
yg lama giler x jumpa
terkejut beruk gak ak

last jumpa masa dye blaja kat semban
tu pun dekat 5 tahun yg dulu kot
dye skrg keje kat salah 1 kedai
jual barang kawn kat nilai 3
dye ingat ak yg nak kawen

btw abg ak yg kedua dah kawen
masa nikah tergagap2
lawak2

majlis nya bulan may nnt
dokumen dah siap kawen je la
majlis lambat lg pun x per
lg pun bulan 4 ni super bz semua org


semoga hidup ak lebih happy
farah the happyt go lycky gurl
senyum sokmo!


Sunday, March 14, 2010

MONICA’S FIRST GIVEWAY



ada giveway baru la.
lama x join any giveway sejak kebelakangan ni..

so kawan2 jom view and join contest ni
syarat dye simple jer
x susah pun
adiah nya comel
aksesori telepon









Saturday, March 13, 2010

latest

sunyi sepi pulak blog ak ni
lama x update apa2
sejak kebelakangan ni
ak super bz

banyak habis masa ngan kawan2 kat kl
finally i get what i want

hari tu ak tgk wayang cter niyang rapik
n from paris with love

boleh tahan la cter nya


Sunday, March 7, 2010

trip ke labuan

28hb february
7.30pg
terbang ke labuan

10.00
sampai...dijemput oleh neesa n fatin

12.00 tghari
check in rand dorsett hotel

8-12
menyaksikan konsert penutupan hari wilayah
serta bunga api dr koridor hotel

1-2 march
menghabiskan masa di gym n pool hotel dorsett

3 march
jalan2 di tepi pantai
jogging ke taman botanikal
mandi stim
beli chocolate yg hampir brapa kilo ntah

4 march
9.00
ke labuan airport dan pulang ke nilai



Friday, February 26, 2010

yahoo

happy birthday to me!



Tuesday, February 16, 2010

hidup

giler punyer lama ak x update blog
sempat visit org nya blog jer

so apa cer yg ak leh ce kat sini erk??
lets start with drama...
(family ak kan banyak drama)...

1st,kdai nya drama la apa lg
masih sama suka ngumpat hal org,
suka sibuk hal org
dlm kain org pun still nak amik tau tp sendiri???

2nd, drama kat kolej
mak ak gi jumpa miss fadila hr tu
so perang nye perang
dpt la ak masuk claz yg ak nak
tp in the same time banyak menda yg kantoi

3rd,nani dah gi labuan for 5 month
maybee
gurl,ak tau ko baca blog ak
good luck.....

4th, mak ak kata ak ada bf
yg ak duk tanggung hidup.
hmmmm...dukacita dimaklumkan
bf pun ak x ada.solo lg until now

5th,ak gi interview keje hari tu
kat giant balakong
alangkah terkejutnya ak
bila org tu kata ak dpt keje
tp......kat giant shah alam

apa pun kan
ak mcm dah ilang arah tujuan hidup
1st of all ak x penah dpt support dr family ak
untuk apa saja yg ak buat
semuanya duk pikir negative

mcm ko nani,apa pun ko buat
ayah ko ttp sokong ko
x kire dr segi kewangan @ motivation
tp parent ak??

ak nak idup mcm org lain yg sebaya mcm ak,
tp pelik nya kehidupan ak sehingga x sapa nak kawan ngn ak
sbbnya....complicated

Tuesday, February 9, 2010

dRAma

melayan siri dr

Sunday, January 31, 2010

happy...
tu yg boleh describe diri ak skrg..


mlm smlm ak g melepak kat umah lysa
so happy
dah lama x rasa giler mcm tuh
since tinggalkan melaka bndr sejarah tuh

thanks nani,lysa n shah..
last nite was a awesome!

Wednesday, January 20, 2010

suPER BZ

lama giler ak x mengupdate blog ni
sorry la ya pd yg baca

ak br jer start claz
n ada smtg problem with my subject
tu yg lg sibuk

assignment?
kalo x tinggi mcm bukit
bukan budak degree la ya

kebanyakan claz will be end yhis march...lg 2 bulan
so semua lect nak push test,presentation
assignment...semua nak kena hantar ASAP

jenuh ak nak pikir semua
ngan subjek retake lg

x tentu diarah dah ak
my blog business pun
x ada update dr ak...
sampai my partner dah tanya x ada brg lg ker
bukannya x ada
tp ak x sempat nak amik pic n edit
tp korang jgn lupa visit k

djfcloset@blogspot.com

Sunday, January 17, 2010

"FLOWERGENUINE'S"

"sticky mood"


SyaRAt2 NyeR:

Korang mestilah menjadi follower blog ni.

Then copy banner di atas and upload kt blog korang (side bar).


Link kan banner di atas kepada blog ini, FLOWERGENUINE's ART

Buat satu entry untuk contest ni berserta banner ye. That sticky one pun xpe.


then kire perkataan, arrow n circle...

email pd:


prizenya...rahsia..

jom join...mana la tau dapat adiah best

contest ni bermula dari 2 January 2010-17 January 2010





Friday, January 15, 2010

2010 notes

Welcome to the 2010 edition of getting to know your Friends. Copy this and paste it into Notes (new note) then change all the answers so they apply to you, and then tag some friends including the person who sent it to you. The theory is that you will learn a lot of little things about your friends that you might not have known!

1. What time did you get up this morning?
8.30pagi..awl giler...

2. Diamonds or pearls?
diamonds

3. What was the last film you saw at the cinema?
storm warriors

4. Favourite TV show?
Dirty Sexy Money...korea drama...kami..blogger boys...etc la

6. What is your middle name?
Arina

7. What food do you dislike?
macam2..susah nak senarai..tp yg utama..jagung..yam

8. What is your favourite CD at this moment?
x ada..ak x penah beli CD...mls

9. What kind of car do you drive?
MYv..yg kepunyaan ku 20%

10. Favourite sandwich?
tuna mayonise+egg+salad

11. What characteristic do you despise?
yg paling utama kaki bodek...giler ak x tahan...kapochi x tentu pasal, gedik

12. What career would you choose if you had to change?
something yg ada kena mengena ngan event

13. If you could go anywhere in the world on vacation, where would you go?
italy, paris, korea, japan, london

14. Favourite brand of clothing?
levi's, n mcm2 lg

15. Where would you retire?
my kg might be..if still x bz mcm kl...or anywhere yg senyap

16. What was your most memorable birthday?
masa ddk mlk..siap kena simbah ngan air campuran @#$%^&...hanya mereka yg mengadun tau apa ramuan nya

17 ? No question so talk amongst yourselves..
O_O

18. Furthest place you are sending this?
UK & US

19. Person you expect to send it back first?
hahah...not really

20. When is your birthday?
26 February 1986

21. Are you a morning person or a night person?
- definitely a ..... person

22. What is your shoe size?
8/9

23. Pets?
minah,comel,adik n cici

24. Any new and exciting news you'd like to share with us?
nop..bad news ada lor

25 What did want to be when you were little?
lawyer???

26. How are you today?
bad...

27. What is your favourite candy?
ada ker???semua ak mkn je kucuali yg pedas

28. What is your favourite flower?
rose

29. What is a day on the calendar you are looking forward to?
26/2

30. What is your favourite pastime?
facebooking...makan sedap..n tido

31. What are you listening to right now?
taylor swift

32. What was the last thing you ate?
karipap

33. Do you wish on stars?
nope

34. If you were a crayon, what colour would you be?
definitely oren

35. How is the weather right now?
panas terik

36. The first person you spoke to on the phone today?
nobody yet

37. Favourite soft drink?
100+

38. Favourite restaurant?
I really like Sakae Sushi and Sushi Zanmai..sama la jawapan kiter nani

39. Real hair colour?
black

40. What was your favourite toy as a child?
teddy bear..until now

41. Summer or winter?
both 50/50

42. Hugs or kisses?
both are great especially from people you love

43. Chocolate or Vanilla?
chocolate lor..fav

44. Coffee or tea?
I wuv tea!

45. Books or films?
I like films

46. When was the last time you cried?
pagi td

47. What is under your bed?
nothing...pasal my bed takleh letak paper pun under...takde ruang pun..wahahaa...

48. What did you do last night?
facebooking...

49. What are you afraid of losing?
my family...my friends..

50. What is your favourite cookie?
- anything yg berperisa chocolate

51. How many keys on your key ring?
7

52. How many years at your current job?
blajo lg lor

53. Favourite day of the week?
Friday

54. How many towns have you lived in?
5

55. Do you make friends easily?
depend...tp x seteruk dulu la lsg x nak berckp ngan strangers

Sunday, January 10, 2010

cats






pilih nama untuk kitty ni

Saturday, January 9, 2010

"SNAP VIA MIRROR CONTEST"



anjuran:

http://adnisya3108.blogspot.com



pic yg dipertandingkan:







komen untuk blog penganjur:

sudah cukup bgs tp leh tambah dgn cerita lg menarik...

Friday, January 8, 2010

'PETUA MENJAGA KECANTIKAN'

anjuran:



PETUANYA:

Sebagai petua menghilangkan jerawat,
campurkan sedikit asam jawa dgn bedak sejuk.
Atau tumbuk sedikit kulit kayu manis dan
campurkan bersama bedak sejuk.
Lumurkan pada bahagian muka yang mengalami jerawat.
Amalkan sehingga jerawat itu hilang
.


syarat nak join:

⑴ wajib mengenai kecantikan. Tak kisahlah petua tradisional, moden, purba, atau apa-apa asalkan xbahayakan orang & logik. Petua seperti rendam muka dalam mangkuk tandas xkan dilayan! ;p

⑵ buat entry penyertaan contest ini. Ceritakan secara kreatif petua kecantikan yang korang tahu/ amalkan/ terjumpa kat memana. Ingat,mesti logik ya.Tak kisah nk wat karangan @ bentuk gambar ke xjadi poblem. Asal kreatif. Dah buat entry tu, u ols leave comment di entry contest saya ni mengenai link penyertaan blog u ol supaya saya dan juri boleh merayau ke blog u ol :-) diulangi, leave diblog saya, ya. Kalau nak letak di blog eny dan zie pun boleh tapi u ol maksure ltak juga diblog saya sebab 4 orang juri bersama saya.

⑶ jantina tak jadi masalah. Warganegara Malaysia dan ada blog. Tiada had umur. Hanya 1 penyertaan dari 1 blog diterima :) jangan tamak, oi...

⑷ wajib jadi follower blog

SAYA dan

ENY
(secara rasminya eny sudi berkongsi dana hadiah, hehe). Copy gambar diatas dan letak di entry penyertaan serta link kan pada contest ni ye

⑸ kalau ada petua yang sama, contoh petua blog a, b, c sama..tak jadi masalah sebab kreativiti anda dinilai. Jangan risau.

⑹ contest ini di adili oleh 6juri. 4 juri dalaman dan 2juri dikalangan bloggers iaitu

ENY dan

ZIE ^_* kami akan naik air asia kelas vip untuk melawat blog kalian dan membuat pengadilan

Itu je syaratnya ;-)

sad

sedih

Wednesday, January 6, 2010

xoxo











BLacK&whITE








picture yg dipertandingkan:




pic ni diambil masa pi bukit tinggi
mini trip yg best with my bff



anjuran:










Tuesday, January 5, 2010

beg cun










ak jatuh hati giler 2 beg babypHAt ni
simple


from:


Check out SMH NEW Logo~ !! :)








" New Year Giveaway"



Hadiah-hadiah ditaja oleh Aleiany collection

syarat-syarat:

  1. Jadi Follower n link kan blog orkedanza
  2. Jadi follower n link kan blog sponsor..aleiany collection
  3. Letak banner giveaway ni kat sidebar blog u ol n jgn lupa link kan skali entry giveaway i ni..
  4. Buat 1 Entry yang bertajuk " New Year Giveaway".
  5. Dalam entry kena ada gmba Banner "New Year Giveaway"
  6. Dlm en3 tu jugak u ol tulis u ol wish dpt hadiah yg mn 1 klu u ol diantara 5 yg bertuah tu..
  7. Lepas siap entry, tinggalkn URL entry u ol kat comment entry ni.
  8. Tarikh tutup 31 January 2010
  9. Pemenang akan dipilih melalui cabutan. Keputusan adalah muktamad.
  10. Tiada cabutan bagi yang tak memenuhi syarat


    hadiah yg agak lumayan menanti..
    suka suka...
    harap sgt dpt menang
    barang marks&spencer tuh

Alice Heart Mini Grey Bag




why i want to win this bag?

1.cun
2.ak x ada handbag kaler putih
3.lawa gak beg ni
4.yg plg penting...its free..



organized by:

"MALAYSIA Giveaway".



blog ni dye collect semua giveaway yg ada

adiah lumayan


MALAYSIA Giveaway