BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, June 6, 2009

wEddiNg+MakAN+goSIP

smlm ak sgt capek bila gi kl bawak keter..ak ni cepat penat la bawak keter lelama..x tau la kalo ak kena drive jauh dlm keadaan terpaksa..smlm ak gi clg sbb nk tau dimakah 2nd cek ak yg bagai nak gler ak cr kat mara tp mara kata ada kat clg tp clg kata x ada!!nasib la bila ak sampai clg ak nampak nama ak ada dlm list..mama pun x jd tukar kaler ijau(hulk nilai)...wakaka tp sempat la kena maki secara halus bila mama perli akak tu ckp bukan dye yg buat cek n x jawab call banyak kali..tendang sana sini..cek ak rm4200..kaya kejap jer..

lepas pd tu ak gi jalan tuanku abdul rahman(TAR)..utk 2 sbb..makan n jumpa ntie rahimah sbb nak say trimas kat dye pasl cek tu..ak makan kat kedai mamak la kot..umar kayyam..ak penah mkn klat situ wit ntie bakyah,neesa n nasheq..sedap sbb tu ak bawak mama mkn kat situ..ak mkn nasi briyani with aym grg n mama ns briyani ayam masala..ntie rahimah mkn nan n mix vagie..

dah keyang kami jalan2 kat sogo..huh kebetulan hr jumaat so mmg ramai la yg hbs ms break yg lama tu jalan2 kat sogo..tp ada plk kejadian yg ak sakit hati..tp nak mrh pun cam x sampai hati..ada sorang bapak ni..muda lg la..tolak anak dye dlm troley baby tuh..ntah mcm mana dye boleh langgar ak nya kasut..mau nak tersungkur ak..tp nsb ak x apa2 tp kasut ak yg cedera..bila ak tersadung secara x lsg ak menjengkit agak kasar n buat kasut ak koyak..tp dye say sorry without knowing the truth kasut ak koyak..x la teruk sgt cuma tu kasut yg ak syg n mahal..

sampai nilai ingat nak rest tp kena bank in cek plk..(alasan jer)..so ak kidnap la keter g umah nani..(lunch tu nani msg ajak mkn seafood chowder) sbb nak mkn jgk menda tuh..dekat sejam tersangkut kat umah nani mkn menda tu with jue,shira,ema n farah(ank cikgu rezemi)..sedap..pastu br la ak gi nilai..wakakaka kenyang lg

hari ni lak ak 2 kenduri kawen kat nilai ni jer..1 tu agak gempaq la jugak..siap ada kereta kuda..agak pertama kali gak la ak tgk kenduri kawen agak grand tp dlm kg jer kot..majlis dye pun agak meriah..makanan pun sedap..ada ice cream,tapai,cendol,badut??funny x??air pun mcm2 jenis ada..mcm org niaga air kat pasar mlm tuh..agak full jugak la ak mkn kat situ jer..lepas tu ak g amik nani,munik n sally menuju ke gadong..zaliza(exclazmate smkl) kawen..huh ramai kawan2 ak dah kawen..wakaka..mknn nya sama jer lebih kurang yg sblm td cuma x adalah kereta kuda n whatever td tuh..ahaks..

kat majlis liza tuh ada la jugak xclazmate ak yg lain..ak rasa apa pun kalo ada salah paham salah silap zaman sek dulu finish la kan..tp ada la jugak beberapa org muka x le blah..sombong gler..nak salam pun mcm x ikhlas jer..nasib la ada 2 3 org tuh yg tegur gak..mcm kenduri kawen f hr tu even ak n seseorang tu penah gaduh besar ms blaja dulu tp semua tamat lepas blaja..rs rindu ada la..tp diff sgt ms td..lg lama x jumpa tp ak rs dingin sgt..

td g mkn lg..isi perut..ahaks..extra kenyang..yg siang td br trn nak tambah lg..ak g mkn kat concorde klia wit mama sbb dpt menang 2 person gift vaucher bbq dinner ms gath mama hari tu kat kde(kelab darul ehsan)..ms mkn kat kde mcm hampeh..x sedap lsg..tp td mkn kat concorde walamak mmg best..mcm2 ada..yg plg ak melntak x tentu dunia tiram..huh fav gler..semua pun fresh..x rugi ak g mkn..pastu rest manager dye pun baik sgt..nama dye azmin..lembut je org nya..dye layan kami baik sgt..pastu ms nk byr air kat kaunter..agak terkejut la jugak bila akak cashier tuh mintak no pon sbb kata nya nak kawan ngan ak..pelik gak bila gurl mintak num pon..tp ak bg jer la..x luak pun..

skrg ni pun(ms menaip blog ni) ak rasa sgt kenyang tahap dewa..nak bawak keter ms blk td pun x larat..60 jer..lembap tahap dewa sampai semua kereta mmtg ak n speed..waaa perut pun ssh nak bawak ni nak speed..wakakaka...

gosip latest apa erk???bila family ada drama lg..yg ni gaduh dgn yg tuh..yg ni termengandung suka rela tp org tu x nak kawen pun..pastu jd kera sumbang kot..plus yg dah nak terberanak dah blk kg..bak kata uncle mat..if dirakam menjadi drama tv..menang award..wakaka mcm slumdog plk..real life..

waa ni la blog terpanjang ak tulis..penat..nak tito..nitessssssssss

p/s pic akan diupload kemudian erk

5 comments:

Anonymous said...

baru la bole kome..

- R . A

f@r@h said...

sapa ni?

f@r@h said...
This comment has been removed by the author.
izyclover said...

panjang ke?
takde la panjang mane

f@r@h said...

nant bg ak pic sbb nak upload kat sini